Ingrediënten

BLOKPIL bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten:
1 DOSIS = per 2 capsules (vegetarisch)

Ingrediënt Functie
L-Theanine -verhoogt concentratie
-vermindert stress
Guarana extract -geeft energieboost
-verhoogt concentratie
-verbetert werkgeheugen
-verbetert humeur
Bacopa Monnierie extract -verbetert werkgeheugen
-verbetert algehele cognitie
Rhodiola Rosea -verhoogt energie
Panax Ginseng -verbetert werkgeheugen
-verbetert humeur
-verhoogt energie
-verbetert gehele prestatie
N-acetyl L-tyrosine -verhoogt concentratie
-verbetert het humeur
-vermindert stress
-verbetert algehele welzijn
Vitamine B6 (p-5-p)  -verhoogt energie
-verbetert humeur
L-Theanine 

L-Theanine, een stofje dat ook voorkomt in thee, stimuleert de Alfa-golven in de hersenen. Hierdoor wordt een staat van ontspanning gecreëerd waardoor je geconcentreerd en ontspannen tegelijkertijd bent. Hoe hoger de Alfa-golven, hoe efficiënter je kunt leren, doordat er in deze toestand minder stress is en de concentratie optimaal is (Studie 1, L-Theanine ,Studie 2, L-Theanine ).

Guarana extract 

Guarana is een klimplant die in Brazilië groeit, langs de Amazonerivier.  Guarana bevat guaranine, een molecuul dat sterk op cafeïne lijkt. De prestatiebevorderende effecten hebben te maken met het feit dat de cafeïne uit deze plant vastgebonden is aan tannines (waar de plant haar samentrekkende eigenschappen aan te danken heeft) en plantaardige eiwitten. Het is hierdoor een stuk lastiger te verteren en wordt langzamer door het lichaam opgenomen dan andere bronnen van cafeïne.
Het resultaat: verbeteringen op het gebied van het geheugen, aandacht en concentratie duren langer en zijn duidelijker merkbaar.

Guarana verbetert de snelheid van het kortetermijngeheugen, waar meerdere stukjes informatie tegelijkertijd gemanipuleerd worden. Een voorbeeld van het werkgeheugen is bijvoorbeeld simpele wiskunde, zoals optellen en aftrekken. Uit onderzoek blijkt dat het extract van guarana zaadjes dit type geheugen verbetert. (Studie 1, Guarana)

Guarana helpt met de bestrijding van symptomen die opspelen bij een vermoeid geheugen. Oververmoeidheid komt vaker voor tijdens periodes van langere mentale inspanning, omdat het brein op dit soort momenten maar liefst 20% van de chemische energie van het hele lichaam verbruikt. Uit onderzoek bleek dat symptomen van een oververmoeid geheugen tegen kunnen worden gegaan door middel van de inname van Guarana (Studie 2, Guarana)

Bacopa Monnieri extract (25%)

Het Bacopa Monnieri kruid groeit in moerassige gebieden in Noord Amerika en India. De Indianen begrepen vroeger al dat dit supplement een positieve invloed had op het cognitieve vermogen. Het belangrijkste medische ingrediënt dat van de Bacopa Monnieri plant afkomt, is het bacopasaponins alkaloïde.

Uit onderzoek blijkt dat dit medicijn tegelijkertijd een positieve invloed kan hebben op meerdere factoren die te maken hebben met het geheugen, zoals geheugenformatie en het onthouden van concepten (Studie 1, Bacopa Monnieri). Ander onderzoek heeft als resultaat dat Bacopa Monnieri het mentale verwerkingsproces kan versnellen, je cognitieve vaardigheden kan optimaliseren onder stressvolle omstandigheden en ontspanning kan bevorderen (Studie 2, Bacopa Monnieri).

Rhodiola Rosea extract (3​%) 

Rhodiola rosea is een bijzonder kruid, dat door de jaren heen voor veel verschillende doeleinden is gebruikt. Dit kruid kan helpen tegen depressie, het immuunsysteem verbeteren, de capaciteit voor sport verhogen, geheugen verbeteren en tot meer energie leiden.

Het staat al lang bekend als krachtig adaptogeen. Adaptogenen zijn middelen die de weerstand van het lichaam verbeteren en helpen bij het bereiken van het juiste functioneren van andere lichamelijke functies. Van Rhodiola Rosea is in meerdere onderzoeken aangetoond dat het zowel het fysieke uithoudingsvermogen als cognitieve prestaties kan verbeteren (Studie 1, Rhodiola Rosea)

Panax ginseng extract                   

Aziatische ginsengs (Panax ginseng) groeien in het algemeen in koudere klimaten zoals Korea en het noordoosten van China. Dit zijn planten die voortdurend bloeien, met stevige wortels waar, naarmate ze groeien, geconcentreerde hoeveelheden in gevonden kunnen worden aan unieke mengsels die goed zijn voor de gezondheid. Ginseng van hoge kwaliteit heeft normaal minstens 6 jaar gegroeid, waarbij de waarde en de concentratie aan ginsenosides door de jaren heen alleen maar hoger worden.

Ginseng wordt gebruikt om het denkvermogen te verbeteren, evenals de concentratie, het geheugen en het lichamelijke uithoudingsvermogen. Er zijn een aantal samenstellingen die verantwoordelijk zijn voor deze effecten. Bovenaan staan de triterpeensaponinen, die uniek zijn aan ginseng wortels en ook wel “ginsenosides” worden genoemd. Het ginsenoside Rg1 wordt gezien als een natuurlijk stimulerend middel voor de energie, dat helpt bij het verbeteren van de cognitieve prestaties (Studie 1, Panax Ginseng).

Ginseng wordt ook gebruikt om het zenuwstelsel te stimuleren, maar ook om het te ontspannen. Het verhoogt de capillaire circulatie in de hersenen. Dit vermindert de effecten van stress en verbetert het humeur (Studie 2, Panax Ginseng).

N-acetyl L-tyrosine                         

L-tyrosine is een aminozuur dat vooral de adrenaline en dopamine in het brein beïnvloedt. Dit zorgt voor vermindering van de stress en verbetering van de mentale prestaties. N-Acetyl-L-Tyrosine is een verbeterde variant van L-tyrosine, waaraan een azijnzuur molecuul is toegevoegd dat helpt bij de absorptie en biobeschikbaarheid. Onderzoek wijst uit dat het toedienen van meer biobeschikbaar L-tyrosine helpt bij het ondersteunen van dezelfde functies (en voordelen) in het lichaam. Hier valt bijvoorbeeld het humeur en de concentratie onder, evenals het verminderen van stress, een toename in het werkgeheugen en verbeteringen wat betreft het welzijn (Studie 1, Tyrosine).

Vitamine B6 (p-5-p)

Vitamine B6, ook wel pyridoxine genoemd, is één van de 8 soorten vitamine B. Alle vitamine B helpt het lichaam bij het omzetten van voedsel naar brandstof. Dit zorgt voor het verhogen van de energie. Vitamine B6 helpt het lichaam bij het produceren van een aantal neurotransmitters, chemicaliën die signalen van de ene zenuwcel naar de andere zenuwcel transporteren. Dit is nodig voor de normale ontwikkeling van het brein en voor het functioneren. Ook helpt B6 het lichaam bij het aanmaken van serotonine en noradrenaline voor verbetering van het humeur.

Icoon BLOKPIL product bestellen